De kracht van CH-Q

CH-Q is een krachtig, uit Zwitserland afkomstig, kwaliteitsmodel voor loopbaanontwikkeling. De kracht van CH-Q zit hem in de volgende elementen:

Kracht van de groep: CH-Q gaat ervan uit dat leren een proces is dat plaatsvindt in gezamenlijkheid met anderen. We werken als groep samen en zijn coach en spiegel voor elkaar waardoor het leerproces geactiveerd wordt.

Holistisch perspectief: CH-Q gaat ervan uit dat competenties zijn ontwikkeld in alle facetten van het leven: werk, vrijwilligerswerk, mogelijke zorgtaken, rol in het gezin, hobby’s en interesses.

Succes als uitgangspunt: CH-Q legt nadruk op behaalde successen. Door deze te ontdekken, hoe klein ook, wordt zelfvertrouwen en zelfwaardering gestimuleerd. CH-Q gaat ervan uit dat de fles halfvol is en richt zich op datgene waar een persoon talentvol in is. Het traject is gericht op het ontdekken van de unieke set aan competenties die iemand bezit.

Concrete aanpak: het traject werkt toe naar drie concrete eindproducten:

  1. Unieke set aan persoonlijke competenties
  2. SMART beschreven Actieplan waarin in concrete stappen wordt beschreven hoe persoonlijke wensen en ambities bereikt kunnen worden.
  3. persoonlijk portfolio met bewijsstukken van competenties

Dynamisch programma: in het traject worden dynamische, creatieve werkvormen ingezet zowel gericht op het hoofd (denken en praten over), het hart (voelen en ervaren) en handen (creëren).

Kwaliteitsborging: CH-Q werkt met een effectief systeem van kwaliteitsborging. De stichting CH-Q in Nederland ziet toe op de kwaliteitsborging van de trainingen, trainers en assessments.

Nieuwsgierig naar wat deze loopbaanmethode voor u of voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


Neem contact met ons op

Kwaliteitsborging

CH-Q werkt volgens een model van kwaliteitsborging dat de volgende 4 niveaus onderscheidt:

Niveau 1: basisniveau; zelfmanagement van competenties
Niveau 2: assistentniveau; assistent trainer bij bestaande training
Niveau 3: trainersniveau; trainer, assessor en programma ontwikkeling
Niveau 4: expert niveau

Alle CH-Q trainers zijn niveau 3 gecertificeerd en hebben een passie voor de loopbaanontwikkeling van zichzelf en anderen. Ze hebben allen zelf de CH-Q training doorlopen op niveau 1 waardoor ze zich goed in de deelnemers kunnen verplaatsen. Nieuwe CH-Q 3 trainers worden opgenomen in een pool van CH-Q trainers die zichzelf en de CH-Q programma’s continu door ontwikkelen. De CH-Q programma’s worden op basis van maatwerk ontwikkeld voor een specifieke doelgroep en gecertificeerd